Ultima Ora

19:21 Prefectul Răducan Morega, întâlnire cu sătenii din Runcurel

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a purtat discuţii, marţi, cu locuitorii satului Runcurel, al comunei Mătăsari, grav afectat de exploatarea cărbunelui.

“Astăzi a avut loc în satul Runcurel, din comuna Mătăsari, o întâlnire cu localnicii, care au depus numeroase sesizări cu privire la modul în care sunt afectați ca urmare a extinderii lucrărilor de exploatare a cărbunelui. În această zonă, cariera a ajuns foarte aproape de locuințele oamenilor, iar starea de nemulțumire a cetățenilor este mare, deoarece, până acum, nu s-a găsit o soluție pentru despăgubirea lor. Localnicii s-au plâns și de faptul drumul care face legătura cu cimitirul satului ar putea să fie afectat de lucrările miniere, astfel încât vor fi nevoiți să ocolească o distanță mare pentru a putea ajunge la mormintele membrilor familiei sau atunci când are loc un deces” a notat, pe pagina de socializare, prefectul de Gorj, adăugând că nemulțumirile oamenilor vor fi transmise conducerii Complexului Energetic Oltenia, pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii situației.

Runcurel, situat între Motru și Rovinari, la aproximativ 40 km sud-est de Târgu-Jiu, este înconjurat de trei cariere de lignit: Jilț Nord, Jilț Sud și Roșiuța, care au avansat de-a lungul timpului încet, dar sigur, către vatra satului.Comment here