Ultima Ora

19:20 S-a decis. Europarlamentarele, comasate cu localele

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la europarlamentare şi separat la locale, a anunţat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Decizia coaliţiei este de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finală, care, dincolo de comasare, prevede ca, la nivelul alegerilor locale, fiecare partid să candideze prin forţe proprii iar, pentru alegerile europarlamentare, să existe o listă comună”, a declarat Ciucă la Palatul Parlamentului.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că această variantă, agreată de cele două partide, este singura prin care pot face faţă unui val extremist.

„Am dovedit, şi noi şi liberalii, că putem să luăm decizii în momente dificile, nu ale noastre ca şi persoane, entităţi politice, ale României, în primul rând. A fost criză pandemică, criză energetică, război la graniţă, au fost exerciţiile financiare. Vorbim de dezvoltarea României. O putere politică, pentru a-şi asuma aceste lucruri, trebuie să fie votată de cât mai mulţi români. Prezenţa cea mai mare la alegeri este prezenţa de la locale. Alegerile locale prezintă interesul cel mai mare al cetăţeanului. Că am decis să facem comasarea nu este împotriva democraţiei, este pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în faţa românilor. Am decis să avem şi o alianţă electorală şi pentru lista de europarlamentare. Este evident că numai cele două mari partide se pot uni şi pot face faţă unui val extremist. Niciuna dintre cele două forţe politice nu se pot angaja singure în aceasta luptă. E vorba de stabilitatea României, de coerenţă, de asumare şi este vorba de drumul României, nu neapărat de astăzi, ci de viitor”, a spus Ciolacu.

Comments (1)

  1. Se aleg între ei. De ce sa mai aibă oare dreptul la vot membrii de partid?

Comment here