Ultima Ora

19:20 Guvernul DECONTEAZĂ cheltuielile cu persoanele carantinate şi izolate

Guvernul va deconta, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, toate cheltuielile efectuate de primării şi de consiliile judeţene cu carantinarea persoanelor infectate cu Covid-19 şi cu izolarea persoanele din categoriile vulnerabile.

Conform oficialilor Ministerului Sănătăţii, joi, a fost emis ordinul de ministru nr. 725, care a fost publicat în Monitorul Oficial, iar mecanismul de decontare cu autorităţile locale va fi demarat săptămâna viitoare la direcţiile de sănătate publică din fiecare judeţ.

Premierul Ludovic Orban a menţionat: “Trebuie stabilit un termen de decontare, să nu dureze procedurile foarte mult. Autorităţile locale au fost afectate, veniturile la bugetele locale au scăzut şi au nevoie de banii aceştia. Se vor deconta şi cheltuielile pentru spaţiile de carantinare şi personalul carantinat în unităţile de protecţie. Primăriile au mare nevoie de banii respectivi, pentru că este clar că resursele financiare cheltuite de administraţiile locale, fără a fi prevăzute în bugetele locale, trebuie să fie decontate rapid pentru a nu intra în criză bugetară”.

Comment here