Ultima Ora

19:19 Sindicaliştii din învăţământ cer vaccinare antigripală

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca personalul din învăţământul preuniversitar să fie vaccinat gratuit, în condiţiile în care există şcoli unde s-au înregistrat numeroase cazuri de gripă.

„În condiţiile în care, în prezent, există unităţi de învăţământ în care sunt epidemii de gripă, iar prin bugetul de stat pe 2020 nu s-au asigurat fondurile necesare pentru vaccinarea salariaţilor din învăţământul preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vă adresează rugămintea de a face o analiză, la nivel naţional, a fondurilor necesare pentru asigurarea vaccinării personalului din învăţământ împotriva bolilor infecto-contagioase, astfel încât să fie solicitate aceste fonduri la prima rectificare bugetară”, se arată în solicitarea către ministrul Educaţiei.

De asemenea, sindicaliştii din FSLI cer şi ca Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, să elaboreze nomenclatorul bolilor profesionale pentru personalul din învăţământ.

Peste 81.000 de infecţii respiratorii acute se înregistrează la nivel naţional, în creştere faţă de săptămâna trecută. De la începutul sezonului, au fost confirmate la nivel naţional peste 240 de cazuri de gripă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here