Ultima Ora

19:17 Tensiuni în alianţa PNL-USR. Romanescu îi aminteşte lui Miruţă de colecta pentru Cuminţenia Pământului

Tensiuni în alianţa PNL-USR pe tema heliportului de la Târgu-Jiu, după ce deputatul Radu Miruţă a anunţat o campanie de colectare de fonduri, cu ajutorul Bisericii, pentru a-l face funcţional şi pe timp de noapte. Anunţul nu i-a picat bine primarului Marcel Romanescu care anunţă că va face investiţia cu sprijinul Consiliului Judeţean iar, cel mai târziu anul viitor, va fi funcţional 24 de ore din 24.

“Împreună cu președintele Consiliului Județean, vom demara lucrările la heliportul din Târgu-Jiu. Eu sunt sigur că și domnul președinte Cosmin Popescu se va ține de cuvânt și ne va aloca aceste sume și vom demara procedura pentru a face heliportul funcțional 24 de ore din 24. Cred că deputatul Radu Miruță ar trebui să selecteze mult mai bine oamenii de pe cabinet, care ar trebui, în timp, să urmărească toate articolele cu declarațiile persoanelor importante. Când președintele Consiliului Județean și primarul municipiului ies cu o declarație comună, surprinzător pentru noi că președintele de la PSD și primarul de la PNL vin cu aceeași declarație, ar fi foarte bine să nu îi pună pe oameni într-o situație delicată. Noi mai avem o experiență realizată la nivel național, atunci când s-a făcut o donație pentru o operă care ne privea și pe noi în mod direct, respectiv Cumințenia Pământului. Ulterior, nu au mai știut cui să trimită banii înapoi”, a declarat primarul Marcel Romanescu, în presa locală.

Primarul Târgu-Jiului îi cere copreşedintelui USR-PLUS Gorj să mai aştepte un an, să vadă dacă va începe balizarea heliportului.

“De aceea îl rog pe domnul Radu Miruță, măcar un an de zile să mai aștepte, să vadă că se demarează această investiție. Nu știu dacă o vom și finaliza în 2021, pentru că presupune proiectare și sunt mai multe etape pe care trebuie să le parcurgem. Ne-am luat angajamentul, și eu, și președintele Consiliului Județean, că acest heliport, cel târziu în 2022, va fi funcțional 24 de ore din 24. Ar trebuie să retragă această ofertă sau această soluție pe care a găsit-o pentru finanțarea heliportului, prin strângerea de fonduri. Pe de altă parte, ce să facă cu acei bani? Terenul aparține Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, este folosit în mare parte de Spitalul Județean, pentru că de acolo vin pacienții pe care îi preiau elicopterele, deci nu văd ce ar putea face cu acei bani. Să îi doneze Primăriei sau Consiliului Județean? Există deja o soluție viabilă. Cel puțin în privința acestui aspect, eu sunt sigur că președintele Consiliului Județean își va respecta angajamentul și va finanța o parte din investiția pe care o realizăm pe insuliță. Nu știu dacă domnul Radu Miruță a vrut sau nu să își asume acest proiect pentru a câștiga capital electoral, nu vreau să fac prea multe comentarii. Știți foarte bine că suntem împreună la guvernare și prefer, când e vorba de partenerii de guvernare, să am rezervele necesare” a mai spus Romanescu.

Comment here