Ultima Ora

19:16 Salariile compensatorii ale disponibilizaţilor din cadrul CEH, virate pe 5 august

Salariile compensatorii ale celor 1.477 de persoane disponibilizate din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor fi virate în conturile celor în drept pe data de 5 august, a reiterat, vineri, administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Acesta a fost prezent la Ministerul Energiei, unde a avut o întâlnire cu ministrul Virgil Popescu şi cu reprezentanţii Sindicatului Muntele, reprezentativ la nivelul CEH.

“Pe data de 5 august, aşa cum am precizat, se virează salariile compensatorii (într-o singură tranşă) pentru toate persoanele disponibilizate. A fost adoptată şi publicată în Monitorul Oficial hotărârea pentru plata veniturilor în completare pentru cei ce s-au disponibilizat. Pentru toţi angajaţii CEH, în 5 august se virează salariile şi prima pentru Ziua Minerului, conform Contractului Colectiv de Muncă”, a notat vineri, pe pagina sa de socializare, administratorul special al CEH.

El a arătat că, săptămâna viitoare, va fi pregătit un material ce va fi înaintat Ministerului Energiei şi, ulterior, comisarilor europeni, tema acestuia fiind viitorul complex energetic din Valea Jiului. Cât priveşte situaţia Termocentralei Mintia, Cristian Roşu a menţionat că există mai mulţi investitori interesaţi de aceasta şi că uzina electrică va produce energie în perioada următoare.

Un număr de 1.477 de angajaţi ai CEH au fost concediaţi colectiv, în a doua decadă a lunii iulie, fiecare dintre aceştia beneficiind de o sumă compensatorie în valoare de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitată cu 10%.

Comment here