Ultima Ora

19:16 Revoltat, Rareş Bogdan merge în Germania. “Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă!”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat, marți, la Realitatea Plus o adevărată rafală de avertismente și reproșuri la adresa propriului guvern, pe tema muncitorilor români care au acuzat că au fost umiliți și păcăliți, după ce au ajuns în Germania, relatează stiripesurse.ro.

Rareș Bogdan a spus că, după 2 iunie, o să se ducă în Germania împreună cu Dan Motreanu, Gheorghe Falcă și Cristian Bușoi ca să vadă la fața locului ceea se întâmplă cu adevărat cu românii ajunși la muncă acolo. Prim-vicepreședintele PNL s-a arătat scandalizat de faptul că români din Suceava au mers la Cluj ca să plece la muncă, în condițiile în care era carantină în Suceava și toată țara era în stare de urgență.

„Eu vin cu o nouă solicitare publică. Vreau să ştiu cine sunt companiile din România care au făcut selecţia muncitorilor. Cine sunt cei care au adunat oamenii, cei care au facut contractele cu oamenii şi cei care i-au dus în Germania. Vreau controale pe aceste companii, pe aceşti jepcari, le-au ţinut paşapoartele, nu le-au dat banii, le-au luat 280 de euro pe zbor doar pe dus, bani care sunt retraşi din primul salariu. Vreau să ştiu de ce contractele pe care le-a semnat aceste români nu sunt respectate! Au semnat pe oră, ei primesc bani pe kilogram cules. Cineva trebuie să plătească pentru aceste lucruri! Au semnat că primesc 14 euro şi primesc 8 euro/ora” a spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL i-a transmis ministrului Muncii să nu fie „slugă”.

„Ce se întâmplă este o ruşine! Am cerut să merg în Germania, nu mi s-a permis. După 2 iunie, cu Motreanu, Falcă şi Buşoi mă voi deplasa să văd ce se întâmplă. Statul trebuie să dea cu pumnul în masă! Nu trebuie să stai ca ghiocelul, cu capul plecat! O rog pe Violeta (Violeta Alexandru, ministru Muncii, aflată în Germania, n.red.) cu colegialitate, să depăşească gardul, că s-ar putea să găsească leopardul după gard! Să nu se ducă doar acolo unde este dusă! Or să încerce să o ducă în locurile unde condiţiile de muncă sunt bune. Să stea Violeta în Germania până rezolvă problema! Nici să nu le zâmbească, să nu fie drăguţă, e reprezentatul guvernului unei ţări care reprezintă ceva în Europa! Ei ne-au cerut ajutorul! Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să înţelegă că dacă e puternică şi îşi susţine punctul de vedere, eşti respectat! Violeta să nu lase să fim umiliţi! Intreaga Românie este umilită, nu doar cei de la munca”, a declarat Rareș Bogdan.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here