Ultima Ora

19:16 Apariția unui monolit în Piatra Neamț face înconjurul lumii

Mai multe publicații străine semnalează apariția unui misterios monolit în Romania, în Piatra Neamț, după ce o structură metalică asemănătoare descoperită în deșertul din Utah (SUA) a dispărut.

Un monolit, o structură metalică de 3-4 metri înălțime a apărut, săptămâna trecută, pe platoul de pe Bâtca Doamnei, la câțiva metri de cunoscutul sit arheologic al cetății dacice Petrodava, din Piatra Neamț. Reporterul Ciprian Solomon a spus, pentru AFP, că fără precedentul monolitului din Utah, unde o structură metalică similară a fost descoperită la mijlocul lui noiembrie, informația cel mai probabil ar fi trecut neobservată.

”Sunt multe întrebări fără răspuns: de ce în Neamț? De ce acum?”, a spus el.

Asta în contextul în care monolitul din SUA ar fi dispărut lunea trecută.

Daily Mail a titrat, scriind despre stâlp: „Acum un misterios monolit în stilul Arthur C Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah – deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?”.

Potrivit publicației, ca şi în cazul celui din Utah, au fost făcute speculaţii cu privire la o farsă inspirată de romanul „2001: A Space Odyssey” a lui Clarke, care a stat la baza filmului omonim al lui Stanley Kubrick.

ABC News a scris: „Monolitul descoperit în Utah a dispărut misterios peste noapte, o structură similară a fost văzută în România”. AFP a preluat la rândul său știrea scriind: “Mister în jurul unui monolit metalic efemer în România”.

Comment here