Ultima Ora

19:15 Conducerea interimară a Romarm, asigurată de directorul economic

Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, până la clarificarea situaţiei de fapt, a informat, luni seara, Ministerul Economiei.

Potrivit paginii de internet a companiei de stat, director al Direcţiei Economice a Romarm este Florentina Micu.

„Având în vedere informaţiile apărute astăzi (luni, n.r.) în mass-media, referitoare la audierea şi reţinerea de către DNA a directorului general Romarm, Gabriel Ţuţu, vă transmitem faptul că Ministerul Economiei, respectiv conducerea autorităţii centrale, îşi rezervă dreptul de a nu comenta faptele ce servesc unei anchete penale în desfăşurare. Până la clarificarea situaţiei de fapt, conducerea interimară a ROMARM va fi asigurată de directorul economic”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Compania Naţională Romarm SA, înfiinţată prin Hotărârea nr. 969 din 19 octombrie 2000, este o societate de tip holding cu capital 100% românesc, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.

Directorul general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu, a fost reţinut, luni, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu achiziţia de utilaje şi măşti de protecţie în perioada pandemiei de COVID-19.

Comment here