Ultima Ora

19:14 Romanescu: În 2018, ITM a dispus CE Oltenia să asigure mijloace de transport omologate şi autorizate

Inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Octavian Romanescu, spune că instituţia a dat ”amenzi foarte mari” Complexului Energetic Oltenia, în cadrul controalelor făcute de-a lungul timpului.

”Am trimis doi inspectori de muncă la faţa locului, se află acolo în continuare, am anunţat de urgenţă conducerea Inspecţiei Muncii”, a declarat Romanescu, marţi seară, la Antena 3.

Şeful ITM Gorj a precizat că verificările vor continua miercuri, când vor ajunge specialişti din cadrul Inspecţiei Muncii.

Întrebat despre autoutilitara cu care erau transportaţi angajaţii Complexului Energetic Oltenia, Romanescu a răspuns: ”Nu, nu mi se pare normal, de fiecare dată când am avut control la Complexul Energetic Oltenia au primit amenzi foarte mari pentru mai multe lucruri… Amenzi foarte mari, de ordinul miliardelor, vorbim de bani vechi, şi pot să spun că, în anul 2018, Inspectoratul de Muncă a dispus o măsură Complexului Energetic Oltenia, că are obligaţia să asigure mijloace de transport omologate şi autorizate pentru transportul lucrătorilor”.

Comment here