Ultima Ora

19:14 Primul caz de coronavirus în Bucureşti. Firea: Trei persoane, în carantină

Cel de-al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19), în România, a fost confirmat, sâmbătă după-amiază, la un un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Bărbatul s-a prezentat, vineri seara, la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru testul COVID-19. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat la domiciliu, de la revenirea în țară. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat ancheta epidemiologică.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că trei persoane, care au intrat în contact cu bucureșteanul care a fost confirmat cu noul coronavirus, vor merge în carantină în clădirea pusă la dispoziție de către PMB.

“Cele 3 persoane cu care pacientul cu COVID 19 a intrat în contact merg în carantină, în cladirea pusă la dispoziție de Primăria Capitalei. La acea locație mai sunt în carantină 5 persoane (3 români și 3 chinezi). Alte 8 au părăsit carantina. Țin legătura permanent cu secretarul de stat, Raed Arafat, pentru a aplica toate măsurile pe care le ia Comitetul Național pentru Situații de Urgență” a anunţat Firea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here