Ultima Ora

19:14 Ministrul Educaţiei, ANUNȚ despre examenele naționale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că programa examenelor naţionale va trebui corelată cu realităţile din educaţie.

„Programa de examen va trebui să fie corelată cu realităţile din educaţie. Pentru asta avem nevoie de rezultatul testelor, avem nevoie să identificăm unde sunt problemele şi avem nevoie de o adaptare a tematicii de examen care să fie cunoscută din timp. Pentru asta vom lansa o serie de teste de antrenament, vom vedea care sunt rezultatele. Ne vom apleca cu maximă atenţie asupra corelării programei pentru examenele naţionale – Evaluare Naţională şi Bacalaureat – şi vom anunţa acest lucru din timp”, a spus Cîmpeanu la Digi FM, potrivit Agerpres.ro.

El a afirmat că Ministerul Educaţiei îşi asumă responsabilitatea încheierii situaţiei şcolare în acest an şi organizarea examenelor naţionale.

„În niciun caz nu trebuie să avem o generaţie pierdută, acest lucru este inacceptabil. În acelaşi timp, nu are niciun sens să nu recunoaştem că această pandemie a adus pierderi mari în sistemul de educaţie nu numai în România, în orice stat european şi nu numai la nivel european. Generaţie pierdută sub nicio formă nu va trebui să existe. Ministerul Educaţiei îşi asumă responsabilitatea încheierii situaţiei şcolare în acest an, îşi asumă organizarea examenelor naţionale”, a declarat Cîmpeanu.

Comment here