Ultima Ora

19:14 Ludovic Orban şi Nicuşor Dan au primit rezultatele testelor COVID

Rezultatele testelor pentru infecţia cu noul coronavirus, făcute de prim-ministrul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, sunt negative. Orban va rămâne în carantină până joi, iar Dan până vineri.

“Din motive de precauţie, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde îşi va exercita atribuţiile funcţiei de prim-ministru şi îşi va desfăşura activitatea fără interacţiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanţă de 10 zile de la prezenţa în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată într-o informare a guvernului.

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că rezultatul testului COVID-19 este negativ şi că va rămâne în izolare până vineri, când va repeta testul.

“Rezultatul testului COVID făcut la cerere este negativ. Nu sunt încadrat în definiţia de caz, deci nu am obligaţii legale de izolare. Totuşi, pentru maxima protecţie a celor din jur voi mai rămâne în izolare până vineri, 9 octombrie, inclusiv, când voi şi repeta testul”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv. Luni dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ministerul Fondurilor Europene, Nicuşor Dan a declarat că se va testa în cursul zilei pentru a afla dacă este infectat sau nu cu noul coronavirus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here