Stirile ZileiTârgu-Jiu

Scandalul prefect- preşedinte CJ. Ce a decis Tribunalul Gorj

Tribunalul Gorj a respins, vineri, cererea Consiliului Judeţean de suspendare a controlului dispus de prefectul Iulian Popescu în luna ianuarie, soluţia putând fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, se arată pe site-ul instanţei de judecată.

„Respinge cererea de suspendare act administrativ. Cu drept de recurs în termen 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată azi, 23 februarie, la Tribunalul Gorj, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată pe site-ul Tribunalului în dosarul în care reclamant este UAT – Judeţul Gorj şi pârât este Prefectul Judeţului Gorj.

În luna ianuarie, prefectul liberal Iulian Popescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că îl amendează cu 5.000 de lei pe preşedintele PSD al Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, după ce acesta a refuzat „cu încăpăţânare” efectuarea unui control în cadrul instituţiei.

„Am făcut un plan de control, aşa cum prevede şi legea, care a fost trimis până pe data de 15 ianuarie către MAI, un plan de control pentru anul 2024, în care am prioritizat UAT-urile care nu au avut controale în ultima perioadă. (…) Pe baza mai multor petiţii, coroborate cu acest criteriu al vechimii controlului, am pus în capul listei Consiliul Judeţean Gorj, care nu a avut niciun control de la Revoluţie până acum, adică această UAT nu a fost controlată de Instituţia Prefectului, nu a avut o verificare serioasă pe tot ceea ce înseamnă modul de implementare a hotărârilor de CJ, modul în care sunt îndeplinite sarcinile cerute de lege de către preşedintele CJ şi de către vicepreşedinţi, modul de raportare a acestora, modul în care sunt evaluate şi modul în care se evaluează managementul instituțiilor din subordinea CJ, modul de implementare a politicilor economice şi sociale şi de mediu, în responsabilitatea directă a CJ”, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Gorj.

În replică, preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a spus că emiterea unui ordin administrativ de control, de către prefectul judeţului, este „rezultatul unui evident exces de putere”.

Ulterior, Iulian Popescu a cerut clarificări de la nivel central, el prezentând, pe 5 februarie, tot într-o conferinţă de presă, un document primit de la Ministerul de Interne, punctând atunci că verificările dispuse de Instituţia Prefectului la CJ Gorj sunt legale.

https://portal.just.ro/95/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9500000000189103&id_inst=95

Comment here