Din JudetTârgu-Jiu

Stânele din Gorj luate la control. Ciobani, amendaţi

Poliţişti din cadrul biroului de protecţie a animalelor şi inspectori DSV Gorj au făcut verificări la zeci de stâne din judeţ şi au aplicat sancţiuni acolo unde au constatat că nu se aplică legea privind deţinerea câinilor.

„În perioada 29 iunie-13 iulie a.c., politiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanţi ai Direcției Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au desfăşurat activităţi în vederea verificării condiţiilor de sănătate, bunăstare şi deţinere a animalelor la nivelul unităților de tip ,,stână”.

Cu ocazia desfășurării acestor activităţi au fost verificate 64 de locaţii şi identificate 73 de persoane. Pe parcursul verificărilor, poliţistii au aplicat 7 sancţiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind condiţiile de deţinere a exemplarelor canine în locaţiile verificate.

De asemenea, precizăm faptul că, nerespectarea condițiilor privind bunăstarea animalelor este sancționată de art. 5 din Legea 205 din 2004, iar ca urmare a modificărilor legislative intrate în vigoare la data de 19 mai a.c., cuantumul sancțiunii contravenționale este de la 3 000 la 12.000 lei” se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here