Ultima Ora

19:11 Lider: Acesta este argumentul principal pe care îl vom susține în fața ministrului Muncii

Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, va prezenta la întâlnirea de miercuri, cu ministrul Muncii, Marius Budăi, deciziile în favoarea Legii nr.197/2021, de reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani, date de instanţele din ţară.

Deşi a fost adoptată la presiunea angajaţilor Complexului Energetic Oltenia, legea nu se aplică nici la mai bine de un an de la promulgare în Gorj, ci doar în alte judeţe din ţară, în urma unor decizii judecătoreşti.

„Majoritatea judecătorilor din țară (Hunedoara, Suceava, Iași, Timișoara, Alba Iulia) au dat DECIZII DEFINITIVE prin care au obligat Casa Națională de Pensii Publice să pună în aplicare toate prevederile Legii nr.197/2021, fără să adauge sau să scoată nici măcar o virgulă din această lege. Acesta este argumentul principal pe care îl vom susține în fața ministrului Muncii. Asta pe lângă faptul că îi vom reaminti de declarațiile de susținere pentru aplicarea în totalitate a prevederilor Legii nr.197/2021, atunci când era în opoziție” spune Tomescu.

Comment here