Ultima Ora

19:10 INEDIT! Vrea să facă turism pe plantaţia de mure. Cazare în BUTOAIE

Ionel Burtea, tânărul de 24 de ani, din oraşul Ţicleni, care produce un vin unic în România, din mure, vrea să facă locuri de cazare în butoaie, chiar lângă plantaţie. Afaceristul a declarat, pentru mediafax.ro, că a depus deja actele pentru autorizaţie, urmând să înceapă cu 5 butoaie de şase metri.

„În urmă cu trei ani am înfiinţat plantaţia, cu fonduri proprii. Aveam un teren moştenit de la bunici. Până în prezent am investit 100.000 de euro, treptat. În primul an a fost un hectar, ajutat de părinţi, împrumuturi, reinvestirea profitului. Am început cu un hectar şi în momentul acesta avem şapte hectare plantate, din care cinci sunt pe rod”, a declarat Ionel Burtea.

De anul viitor, tânărul antreprenor vrea să ofere locuri de cazare în butoaie lângă plantaţia de mure, o idee pe care a descoperit-o în Portugalia.

„Am depus actele pentru autorizaţie, pentru a face o zonă de agroturism, în formă de butoi. Va fi cazarea turiştilor în butoaie de lemn, şase metri lungime pe patru, cu încălzire, va fi de genul full-time, nu doar vara. Dorim să promovăm foarte mult zona noastră, o să fie în plantaţie efectiv. Proiectul l-am văzut în Portugalia şi am zis de ce nu şi l-a noi? Există la o cramă de viţă de vie. O să venim şi cu ceva autentic. Vrem să aducem şi case tradiţionale olteneşti, foarte foarte vechi. Am nivelat terenul şi pregătim lemnul. E o investiţie pe termen lung. Începem cu cinci butoaie în 2020 şi vrem să ajungem în doi ani la 20 de unităţi de cazare. O să fie tip cameră, fiecare butoi o să reprezinte o cameră, cu pat matrimonial. O experienţă inedită, fiind şi în apropierea operelor lui Brâncuşi, de la Târgu-Jiu”, a afirmat Burtea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here