Ultima Ora

19:09 Senatul a respins majorarea etapizată a alocațiilor copiilor

Senatul a respins, marți, ordonanța de urgență prin care alocațiile copiilor urmau să fie majorate cu 20%, de la 1 septembrie. Astfel, dacă și votul din Camera Deputaților va fi similar, rămâne în vigoare legea care obligă Guvernul să dubleze alocațiile, nu să le mărească etapizat.

Decizia fost adoptată cu 87 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” și 12 abțineri. Ordonanța de urgență prevede o creștere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creșteri să fie făcute de două ori pe an, după cum urmează: creșteri de 20% pe 1 ianuarie și 1 iulie, până în 2022.

Legea prin care urmau să fie mărite alocațiile a fost promulgată pe 14 ianuarie de președintele Klaus Iohannis. Alocațiile trebuiau să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilități, începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani. Premierul Ludovic Orban a spus, în repetate rânduri, că guvernul nu își permite dublarea alocațiilor din cauza lipsei de bani de la bugetul de stat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here