Ultima Ora

19:08 Eliminarea indemnizațiilor membrilor ATOP. Miruţă: La Gorj încasează vreo 3000 de lei

USR-PLUS a depus, în aprilie 2021, o iniţiativă legislativă de modificare a Legii de organizare și funcționare a Poliției Române, în sensul eliminării indemnizațiilor pentru membrii ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).

ATOP este o instituție cu rol consultativ formată din reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de ordine publică. Aceştia sunt deja plătiți pentru munca lor. Prin simplul fapt că sunt membri ATOP, mai primesc un salariu.

„La Gorj, fiecare membru al ATOP încasează 15% din indemnizatia preşedintelui Consiliului Judetean, adică vreo 3000 de lei pentru simpla prezenţă la câte o şedinţă lunară, pentru o activitate pentru care aceeaşi persoană mai este plătită o dată. Nu e normal să aruncăm pe fereastră aceşti bani. (…) Mulţi dintre cei prezenţi în ATOP Gorj iau încă un salariu pentru munca prestată în domeniul ordinii publice. De ce ar trebui să mai ia încă o indemnizaţie suplimentară pentru aceeaşi muncă prestată?!? Alţii sunt acolo unşi politic, sinecuri de partid. Unii se inventează drept reprezentanţi ai comunităţii doar pentru a mai ciupi câte ceva! NU E NORMAL!” spune Miruţă.

Comment here