Ultima Ora

19:07 FTJ: Cosmin Popescu: Au fost depuse proiecte în valoare de aproape 1 miliard de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, susţine că au fost depuse proiecte în valoare de aproape 1 miliard de euro pentru atragerea banilor din Fondul pentru o Tranziţie Justă. Circa 2 miliarde de euro va primi România, pentru 6 judeţe.

„Pentru mine a fost o surpriză, față de alte județe, propunerile transmise. Ca și anexă la acest plan, propunerile însumează un număr de 298 de proiecte, cu o valoare, fără TVA, de aproape un miliard de euro. Sunt proiecte propuse de mediul de afaceri din județul Gorj, de mediul de afaceri din România și de mediul de afaceri cu capital străin. Este o surpriză plăcută această dorință de a depune proiecte, de a crea locuri de muncă și de a dezvolta businessuri în județul Gorj. Din punctul meu de vedere, Gorjul va fi cel mai afectat județ de această tranziție la energie verde și de reducere a gazelor cu efect de seră. Nu vor fi fonduri prealocate sau discuții pe tema cât primește fiecare județ”, a declarat Cosmin Popescu, conform Impact în Gorj.

„Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ne-au asigurat că fondurile disponibile vor fi direcționate echitabil către investiții care să conducă la reducerea emisiilor și diversificare economică, dar care să contribuie, totodată, și la asigurarea unei tranziții sociale juste și eficiente. Mai mult, le-am solicitat reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene să organizeze deplasări în teritoriu, să promoveze oportunitățile oferite în cadrul Programului Operațional Tranziție Justă 2021-2027, la aceste întâlniri urmând să participe inclusiv potențiali beneficiari. În acest context, Consiliul Județean Gorj va organiza o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din România, pentru promovarea Județului Gorj ca zonă cu un mare potențial de dezvoltare și diversificare economică. Prima întâlnire în acest sens va fi organizată la începutul lunii octombrie 2021, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză”, a mai transmis șeful județului.

Comment here