Ultima Ora

19:06 Weber: Moţiunea de cenzură va fi votată de PSD

PSD va vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu „care a dus România pe marginea prăpastiei” reafirmă, într-o nouă postare pe Facebook, preşedintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic, între Parlament şi Guvern, pe tema moţiunii de cenzură a USR-PLUS şi AUR. Modul „neconstituţional” în care Parlamentul a declanşat moțiunea de cenzură, un demers „cu consecinţe grave” asupra bunei desfăşurări a activităţii Executivului, a generat o situaţie juridică conflictuală între cele două puteri ale statului, arată Guvernul în punctul de vedere transmis Curţii Constituţionale. Executivul susține că, dacă ar fi acceptată moțiunea așa cum a fost depusă, s-ar putea ajunge la „abuzuri din partea Parlamentului”.

USR-PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide, marți, că procedura depunerii moţiunii care este deja în parlament este neconstituţională, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu.

„Dincolo de legalitatea acestei moțiuni, indiferent de hotărârea CCR, PSD va vota o MOȚIUNE DE CENZURĂ împotriva acestui Guvern care a dus România pe marginea prăpastiei” spune deputatul Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj.

Comment here