Ultima Ora

19:03 Miruţă: Planul Teritorial pentru o Tranziţie Justă a fost coordonat de către CJ Gorj

Deputatul Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, reacţionează după ce Consiliul Judeţean Gorj a comunicat, joi, că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a eloaborat ghidurile solicitantului pentru Fondul de Tranziţie Justă. Miercuri, Miruţă a afirmat, într-o conferinţă de presă, că ghidul a fost respins de Comitetul de Monitorizare și Comisia Europeană pentru că nu a fost bine elaborat de CJ Gorj.

Într-o nouă postare pe pagina de socializare, liderul USR face trimitere la Planul Teritorial pentru o Justiţie Justă, coordonat de CJ Gorj.

„Întocmai cum prevede legea şi cum se laudă însusi CJ Gorj pe website-ul oficial, Planul Teritorial pentru o Tranziţie Justă a judeţului Gorj a fost coordonat de către CJ Gorj. În acest document, în versiunea 2, fiindcă a trecut şi el printr-o corigenţă, la paginile 4,5,6,7,8, ei, din Gorj, scriu negru pe alb, cu mâna lor cum se închide mineritul. Astfel de fraze nu aveau ce căuta acolo, dar vedem cum PSD Gorj conjugă de zor verbe despre cum se închide ceva ce, din Gorj măcar, ar trebui apărat.

Tot în acest plan redactat sub coordonarea CJ Gorj, la pagina 25 ne spuneţi că gorjenii afectaţi din zonele miniere se vor redresa financiar prin achiziţionarea de maşini electrice şi instalarea unor staţii de reîncărcare. Păi, dumneavoastră vi se pare că funcţionează? Unii dintre acei oameni cumpără mâncare pe datorie de la magazinul din sat, maşinile electrice le rezolva lor problema financiară? Nu, ci un loc de muncă pe care vreţi să îl daţi firmelor din alte judeţe, care în 3 ani, după ce nu mai au vreo obligaţie, îşi mută echipamentele la bază şi la revedere.

În acelaşi document, utilizaţi repetitiv un singur termen: recalificare profesională. Recalificaţi la oameni ca să ce? Ca să se uite la diplome, fix cum s-au uitat şi până acum? Microîntreprinderile nu au fost introduse în prima versiune a ghidului. Nici despre acest lucru, nici despre restul dezavantajelor de acolo, nu a existat nicio reacţie din partea CJ Gorj. Aţi tăcut complice!” spune Miruţă.

Comment here