Ultima Ora

19:03 Incendiu la Politehnica Bucureşti

Flăcări uriașe la clădirea Rectoratului Politehnicii București, cea mai veche și prestigioasă universitate cu profil tehnic din România. Incendiul a avut loc, marți după-amiaza, la subsolul clădirii rectoratului, relatează antena3.ro.

Potrivit ISU București, incendiul a izbucnit la subsolul clădirii rectoratului și s-a manifestat pe o suprafață de 50 de metri pătrați, într-o cameră tehnică. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

”Incendiul a fost localizat și, în urmă cu doar câteva minute, a fost stins. A fost vorba de un incendiu care s-a manifestat în subsol, într-o cameră tehnică, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, însă a fost o degajare foarte intensă de fum care s-a propagat în toate spațiile de la subsol, dar și către parterul rectoratului de la Politehnica București. Important este că nu sunt persoane rănite în urma acestui eveniment și, în acest moment, o parte din resurse sunt retrase din dispozitiv. Cu siguranță sunt pagube în încăperea respectivă cel puțin, provocate atât de incendiu, cât și de apa folosită pentru stingere. A fost mai degrabă o ardere mocnită, pentru că flacără nu s-a observat de la bun început. Probabil că incendiul s-a manifestat în subsol, dar nu a fost observat de personalul care se regăsea în această clădire a rectoratului”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la Antena 3.

Comment here