Ultima Ora

19:03 Bălăeț: Primăria Târgu-Jiu și CJ ar trebui să cumpere BRANDUL Pandurii

Robert Bălăeţ, director CSM Târgu-Jiu, recomandă autorităţilor locale să răscumpere brandul ”Pandurii”, în cazul în care CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu se va desfiinţa. Şi primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, este de părere că brandul Pandurii ar trebui recuperat de primărie, relatează liga2.ro.

Fost portar şi, ulterior, director sportiv la CS Pandurii, Bălăeţ consideră că Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj trebuie să se implice, pe modelul FC Argeş sau Rapid, în cazul în care clubul de fotbal va intra în faliment şi toate bunurile, inclusiv palmaresul, vor fi scoase la vânzare de către lichidator.

„În mod normal, dacă se ajunge la faliment, atunci mingea ar fi clar la Primărie şi la Consiliul Judeţean să cumpere acest brand. Pentru că s-au mai întâmplat cazuri şi la Piteşti, cu FC Argeş, unde primăria a cumpărat brandul de la lichidator şi a făcut o altă echipă cu acelaşi nume. Eu nu cred că oraşul Târgu-Jiu va pierde acest brand în favoarea altcuiva, nu poate să vină un chinez sau japonez sa îl cumpere. De ce să nu cumpere brandul primăria şi să rămână al oraşului?” a spus Bălăeţ.

Primarul Marcel Romanescu l-a completat: „În condiţiile în care se va ajunge la o astfel de situaţie, am discutat acest lucru cu toţi factorii de decizie încă din 2017. Mă gândeam, la momentul acela, că puteam crea o altă entitate, sub brandul Pandurii Târgu-Jiu, la care să fim toţi cumva asociaţi, dar o entitate curată. Nu mă voi asocia niciodată lângă cineva, în condiţiile în care ştiu că există o datorie istorică, pe care e foarte greu să o poată acoperi cineva. Dar, eu am o obligaţie morală ca, în momentul în care acest club nu va mai exista în condiţiile legii, într-o situaţie aşa cum a existat anterior, să intervin şi să încercăm să recuperăm acest brand, de către autoritatea publică locală”.

Brandul Pandurii şi palmaresul echipei de fotbal aparţin CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, club (re)înfiinţat sub această denumire în anul 2000, când Compania Naţională a Lignitului Oltenia, care deţinea deja echipele Minerul Motru sau Minerul Mătăsari, a decis să se implice şi la Târgu-Jiu, la echipa AS Pandurii, aflată la mijlocul clasamentului din Divizia C. Echipa a promovat în premieră, în 2005, în Divizia A, iar în 2013 a devenit vicecampioană a României. De atunci, nu a mai fost susţinută de autorităţile locale, care erau acţionari la club, motiv pentru care, în 2016, CS Pandurii Lignitul a intrat în insolvenţă.

Ulterior, clubul a câştigat în instanţă banii aferenţi anilor 2014, 2015 şi 2016, în valoare de aproximativ 3,4 milioane de euro. Astfel, Pandurii are de recuperat de la Consiliul Local Târgu-Jiu suma de 2.861.747,68 lei, de la Complexul Energetic Oltenia – 6.398.608,88 lei, de la Consiliul Judeţean Gorj – 769.543,23 lei, de la Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia – 516.983,76 lei, iar, de la SC Artego SA, care iniţial fusese exonerată de la plată, suma de 4.898.219,86 lei. Curtea de Apel Craiova a obligat, în septembrie 2019, cei cinci acţionari să achitele sumele respective. Acţionarii au făcut recurs, iar, săptămâna trecută, şi Consiliul Local Târgu-Jiu a reuşit să suspende executarea silită a conturilor, aşa cum reuşiseră în decembrie şi ceilalţi patru.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here