Minerit și EnergieRovinariStirile ZileiTârgu-Jiu

Lider din C.E. Oltenia, dezamăgit: „Mulți dintre voi veți regreta”

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, care a luptat pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie, taxează, din nou, lipsa de reacție a angajaților Complexului Energetic Oltenia la planul de închidere de capacităţi pe bază de cărbune.

Din 2026, cele trei grupuri pe care le mai are Complexul Energetic Oltenia vor fi în rezervă de capacitate și vor putea funcționa ”în condiţiile creării unui mecanism de compensare”, declara, la mijlocul lunii februarie, Daniel Burlan, fost președinte al directoratului, unul dintre autorii planului de restructurare.

„Au trecut aproape 5 luni de la ultimul protest pe care l-am făcut împotriva celor trei legi date de către Guvernul României, legi care ne afectează în mod direct pe toți salariații din C.E. Oltenia! Din păcate, și la acel ultim protest făcut anul trecut, la fel ca în ultimii trei ani de proteste continue (2021, 2022 și 2023), ne-au fost alături doar câțiva colegi dintre miile de mineri și energeticieni! Chiar dacă timpul a trecut și a dovedit că noi cei care am protestat am avut dreptate, pentru că guvernanții NE-AU MINȚIT, NE-AU PĂCĂLIT și NE-AU UMILIT, eu sunt profund dezamăgit de faptul că, deși am protestat pentru drepturile și interesele tuturor salariaților din C.E.Oltenia, susținerea din partea majorității colegilor a fost inexistentă! Iată că timpul trece și ne dovedește în continuare faptul că ne așteaptă timpuri foarte grele pe noi toți, mai ales pe lucrătorii din această activitate afectată în totalitate de tranziția la o energie verde. Sunt sigur că, în perioada care va urma, mulți dintre voi veți regreta și poate că veți dori să puteți da timpul înapoi, măcar în urmă cu trei ani, și să puteți veni cu toții alături de noi în protestele pe care le-am făcut și pentru voi!” a notat Tomescu pe pagina de socializare.