Minerit și EnergieMotruStirile Zilei

Acuză CE Oltenia de încercare de muşamalizare a accidentului de la Motru

Deputatul Radu Miruţă a acuzat conducerea Complexului Energetic Oltenia că a încercat să muşamalizeze accidentul de muncă de vineri dimineaţă, de la Motru, unde un tren încărcat cu cărbune a sărit de pe şine.

„“O funie” compusă din 16 vagoane, încărcată de cărbune, care venea de la Roșiuța și mergea înspre triaj pentru formarea navetei, la Motru a deraiat. Locomotiva a rămas fără frâne, 5-7 vagoane au sărit de pe şine și sunt un morman de fiare, un mecanic a sărit, unul a rămas în locomotiva deraiată. Nimeni nu are voie să vorbească despre subiect, nimeni nu are voie să facă vreo poză la faţa locului, sub amenințarea desfacerii contractului de muncă, totul se dorește mușamalizat. Apropo, aţi mai auzit ceva de angajatul strivit de volă la locul de muncă? Linii uzate, locomotive și vagoane cu revizii adesea doar pe hârtie, contracte împărțite pe ochi frumoși, angajări pe criterii politice” spune liderul USR Gorj.

Miruţă aminteşte că, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că sunt condiţii bune de lucru la Complexul Energetic Oltenia.

„Ministrul Virgil Popescu ne spunea, acum trei zile, că la CE Oltenia sunt cele mai bune condiții de lucru. A uitat să menționeze că doar pentru cei mufaţi la combinațiile din CEO. Acest ministru sinistru, care a înnebunit lumea cu lipsa soluțiilor, a fost susținut în aceasta săptămână în funcție de către PSD Gorj” a notat deputatul USR, pe pagina de socializare.

Comment here