Ultima Ora

18:57 Putin anunţă că Rusia a înregistrat al doilea vaccin anti-COVID-19

Rusia a înregistrat un al doilea vaccin împotriva COVID-19, a anunţat, miercuri, preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei şedinţe a guvernului de la Moscova, relatează Reuters, EFE şi Interfax.

„Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk (Siberia) a înregistrat astăzi (miercuri) un al doilea vaccin împotriva coronavirusului: EpiVacCorona, după încheierea primelor etape ale testelor efectuate pe om luna trecută”, a spus Putin, felicitând oamenii de ştiinţă implicaţi în dezvoltarea acestuia.

„Este necesar să creştem producţia primului şi a celui de-al doilea vaccin”, a spus el în comentariile difuzate de televiziunea de stat.

La fel ca în cazul primului vaccin, denumit ‘Sputnik V’ , Rusia îşi va promova şi cel de-al doilea vaccin în străinătate, a spus preşedintele rus. Totodată, Vladimir Putin a subliniat că vaccinurile ruseşti împotriva coronavirusului trebuie să satisfacă, mai întâi, de toate nevoile pieţei interne şi să ajungă la cât mai multe farmacii posibil.

„Din câte ştiu, în curs de apariţie este un al treilea vaccin al Centrului Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia”, a indicat Putin, referindu-se la un preparat care va intra în cea de-a doua fază a testelor, în 19 octombrie.

Guvernul rus a anunţat că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale celui de-al doilea vaccin rusesc, între care 150 de persoane de ‘peste 60 de ani’.

„Apariţia celui de-al doilea vaccin creşte şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi, prin urmare, ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2”, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova, în aceeaşi şedinţă de guvern.

Comment here