Ultima Ora

18:54 UE speră ca primele doze de vaccin să ajungă la sfârșitul anului

Uniunea Europeană speră să primească 30 milioane de doze ale vaccinului experimental anti-Covid-19 la sfârșitul anului, într-un prim lot, potrivit unui acord încheiat cu producătorul britanic AstraZeneca, a spus, joi, un oficial al Comisiei Europene, relatează Reuters.

Presupunând că unei persoane îi revine o doză, primul lot ar putea acoperi 6-7% din populația UE. Comisia Europeană a făcut o plată de 336 milioane de euro către AstraZeneca, pentru a-și asigura 300 de milioane de doze din potențialul vaccin realizat de companie, cu opțiunea de a cumpăra 100 de milioane de doze suplimentare.

”Vrem ca toate statele membre să aibă același preț, dar și să avem vaccinul în același timp. Înseamnă că, spre exemplu, pentru AstraZeneca, vom avea, să spunem la sfârșitul anului, un anumit număr de doze, sperăm 30 de milioane de doze”, a spus oficialul.

”Aceste doze vor fi distribuite proporțional între statele membre și tot așa până când vom primi un total de 300 de milioane de doze, pe care le-am negociat”, a mai spus el.

Țările membre ale UE vor trebui să cumpere dozele. Bruxelles-ul se află în discuții avansate și cu Johnson & Johnson, Sanofi, Moderna și CureVac pentru potențialele vaccinuri.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here