Ultima Ora

18:52 Virgil Popescu: Ministerul Energiei pregătește strategia națională de hidrogen

Companiile Hidroelectrica și Nuclearelectrica au proiecte pe zona de hidrogen. De asemenea, Ministerul Energiei pregătește strategia natională de hidrogen, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, într-o vizită de lucru în județul Vâlcea, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica. Virgil Popescu a mai spus că vor exista parteneriate între guvern, industrie și cercetare pe acest domeniu.

Ministrul Energiei a vizitat centrala hidroelectrica de la Lotru Ciunget și a purtat discuții cu președintele companiei Hidroelectrica, Bogdan Badea. Hidroelectrica este interesată de diversificarea afacerilor către zona producției de hidrogen verde, având în derulare proiectul Hidrogen Verde pe Dunărea Albastră. De asemenea, compania este preocupată de dezvoltare și pe zona de electromobilitate, precum și de diversificarea portofoliului către producția eoliană, solară etc.

Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice, cu o putere instalată totalizând 6.482 MW. Societatea are, de asemenea, în portofoliu parcul eolian de la Crucea, cu o capacitate instalată de 108 MW.

Comment here