Ultima Ora

18:52 Virgil Popescu: Miercuri, OUG pentru refacerea facturilor

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, marţi, la sediul PNL, că în şedinţa de miercuri a guvernului va fi pe ordinea de zi o ordonanţă de urgenţă a Ministerului Muncii prin care se va introduce obligativitatea refacerii facturilor întocmite eronat, neperceperea de penalităţi şi interzicerea debranşării, el precizând că, din datele ANPC, este vorba de un milion şi jumătate de facturi la energie care au fost eliberate fără compensarea prevăzută de lege.

”Acolo vrem să introducem, mâine, în şedinţa de guvern, obligativitatea refacerii facturilor întocmite într-un mod eronat, neperceperea de penalităţi şi interzicerea debranşării. Deci, este pe ordinea de zi acea ordonanţă a Ministerului Muncii”, a spus Virgil Popescu, precizând că prevederile vor fi aplicate în cazul tuturor facturilor care au fost emise eronat, fie că sunt în noiembrie sau decembrie.

Despre cei care au plătit deja facturile greşit întocmite, ministrul Energiei a arătat că, în momentul în care se stornează factura, s-a dat o sumă în avans şi depinde cât de mare este suma, faţă de factura recalculată.

”Ar trebui ca, în termen de cinci zile, să primească banii înapoi, dacă suma este mai mare de 100 de lei şi, dacă este sub 100 de lei, se reduce din factură”, a afirmat Virgil Popescu.

”Lucrurile sunt foarte simple, în urma deciziei de aseară. Practic, niciun român nu va plăti, dacă va consuma mai mult de 500 de kw (..) , mai mult de 80 de bani pe kw, şi cei care consumă până în 500 de kw vor plăti fix 68 de bani pe kw. Deci, lucrurile sunt simple”, a mai spus ministrul Energiei.

Comment here