Ultima Ora

18:52 Tomescu, după întâlnirea cu Budăi: Vom continua protestele

Liderii protestatarilor din Piaţa Prefecturii n-au reuşit să-l convingă pe ministrul Muncii, Marius Budăi, la întâlnirea de miercuri de la sediul PSD din Bucureşti, să deblocheze Legea nr.197/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare.

„Ce pot să vă spun este că vom continua protestele. Ministrul Budăi a promis că va cerceta speţa noastră, i-am pus pe masă toate argumentele, el a cerut răgaz să vadă ce poate face în privinţa deblocării legii. Noi vom continua protestul din Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu. Sindicatul Energia Rovinari va continua lupta pentru deblocarea acestei legi, atât pe cale juridică cât şi prin acţiuni sindicale. Deci, mâine, ne vedem la protest în faţa Prefecturii Gorj” a transmis Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, pe pagina de socializare.

Conform liderului sindical, ministrul Muncii ar fi promis că-n noua lege a pensiilor, care trebuie adoptată până în luna martie, fiind jalon în PNRR, vor fi păstrate articolele din actuala lege, care reduc vârsta de pensionare în minerit şi energie.

„Ne-a dat garanţii că, în noua lege a pensiilor, art.30 lit.i va fi preluat actualizat, cu drepturile noastre prinse. Însă, în privinţa Legii nr.197 ne-a cerut un răgaz de timp. Noi, liderii Sindicatului Energia Rovinari, vom duce această bătălie până la capăt. Mai multe vă spun mâine, la protest” a mai declarat Tomescu.

Comment here