Ultima Ora

18:52 Activitatea unui restaurant din Târgu-Jiu, suspendată de Protecţia Consumatorului

Activitatea unui restaurant din Târgu-Jiu a fost suspendată, luni, în urma verificărilor făcute de comisarii de la Protecţia Consumatorului.

„Ca urmare a acțiunilor de control efectuate astăzi, 11.09.2023, au fost constatate următoarele abateri, la un restaurant de pe raza municipiului Târgu Jiu:

  • Nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare pentru diverse produse alimentare.
  • Utilizarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită, astfel, acestea nu se mai încadrau în termenele de consum.
  • Utilizarea unor agregate frigorifice ce aveau chederele deteriorate, prezentau coroziune, dar și reziduuri alimentare sau praf în strat grosier.
  • Pavimentul din blocul alimentar era parțial deteriorat, cu zone lipsă sau elemente din ceramică spartă
  • Au fost identificate diverse produse alimentare congelate fără elemente de identificare și caracterizare.
  • Deficiențe de informare, întrucât consumatorii nu erau informați cu privire la declarația nutrițională, substanțele ce pot cauza alergii sau intoleranțe, ori cu privire la produsele care proveneau din produs decongelat.

Pentru abaterile menționate anterior, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu 1 avertisment și 2 amenzi în valoare totală de 15.000 lei. Odată cu aplicarea sancțiunilor contravenționale, a fost dispusă măsura opririi definitive și retragerea din circuitului consumului uman (OD) a unei cantități de 53 kg produse alimentare, în valoare totală de peste 1200 lei. De asemenea, operatorului economic i-a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării de servicii (OTPS) până la remedierea deficiențelor constatate” a transmis Cosmin Milosteanu, noul şef al CJPC Gorj, precizând că operatorul economic în cauză este Hopness SRL – restaurant River.

Comment here