Ultima Ora

18:50 Europarlamentarul german care a comparat România cu Vestul Sălbatic, în vizită la Hunedoara

Europarlamentarul Guido Reil, care a comparat România cu Vestul Sălbatic şi a afirmat că nu merită să fie în Schengen, a ajuns în ţara noastră.

”Europarlamentarul german Guido Reil a dat curs invitaţiei mele şi a venit să descopere România adevărată: o ţară frumoasă şi plină de oameni sinceri şi primitori. Ţine de noi să schimbăm mentalităţile şi percepţiile celor care generalizează şi ne judecă greşit”, a anunţat, pe Facebook, deputatul PSD Natalia Intotero.

Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, i-a transmis o scrisoare preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, prin care critica decizia acesteia de a nu sancţiona insulta la adresa României din partea unui deputat de extremă dreapta, la dezbaterea pe Schengen.

Incidentul a avut loc la dezbaterea în plen din 5 octombrie, privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Guido Reil a făcut o serie de remarci grave şi lipsite de respect faţă de România, pe care a comparat-o cu Vestul Sălbatic şi a afirmat că nu merită să fie în Uniunea Europeană.

Comment here