Ultima Ora

18:47 Aparat de testare performant, cumpărat de Primăria Craiova

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova a primit, miercuri, un sistem REAL TIME PCR pentru depistarea coronavirusului, achiziționat de primăria orașului. Odată cu punerea lui în funcţiune, capacitatea de testare crește de șapte ori.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, din 4 martie de când a fost pus în funcţiune laboratorul pentru depistarea coronavirusului, analizele se fac manual, astfel că zilnic se lucrează între 20 şi 40 de probe, iar rezultatul analizelor poate veni şi după câteva zile. Cu noul aparat de testare vor putea fi lucrate, în 12 ore, 280 de probe, a declarat Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

„Am primit astăzi (miercuri – n.r.) o linie de biologie moleculară complet automată, inclusiv combine de stocare, care va duce capacitatea de determinare a laboratorului de analize de la Spitalul de Boli Infecţioase până la 280 probe pe 12 ore. Analizând datele pe care le avem în laborator, este o diferenţă notabilă, demnă de luat în calcul atât din punct de vedere economic cât şi al volumului de probe ce pot fi efectuate, timpul de determinare a probelor şi oferirea rezultatelor. Efectiv, în câteva ore, se dă un rezultat pentru care am fi aşteptat câteva zile, timp care poate oferi o nouă şansă unui pacient infectat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Aparatul a costat 616.000 de lei şi a fost cumpărat de spital cu finanţare de la Primăria Craiova. Sistemul va putea fi utilizat începând joi, potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale.

„Siguranța unui sistem medical eficient este una din prioritățile momentului. Pe lângă măsurile pe care le-am luat în vederea prevenirii răspândirii virusului, atenția noastră se îndreaptă către toți cei în nevoie: persoane suspecte sau bolnave, dar și către medici și personalul din spitale care, mai mult ca oricând, au nevoie de toate dotările necesare”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here