Ultima Ora

18:46 Romanescu contrazice conducerea Aparegio: Banii trebuie daţi înapoi

Dispută pe tema banilor încasaţi ilegal de Aparegio, din aprilie 2019, de când au fost majorate cu circa 10% tarifele la apă şi canal, până la decizia Curţii de Apel Craiova din octombrie.

Miercuri, într-un comunicat de presă, operatorul a afirmat că sumele respective nu trebuie returnate abonaţilor şi că astfel de afirmaţii, făcute de primarul Marcel Romanescu, sunt „o încercare mîrșavă de manipulare a cetățenilor, asumată de primar, după cum reiese din considerentele pe care le vom expune în continuare: 1. Principiul neretroactivității legii civile, consacrat de art. 15 din Constituția României și art. 6 din Noul Cod Civil, prin urmare Hotărârea nr. 2168/2020 pronunțată de Curtea de Apel Craiova producând efecte numai pentru viitor. Primarul încearcă să folosească opinia publică (dezinformând-o și manipulând-o grosier) în lupta sa donquijotească (în sensul zădărniciei și lipsei de temei real, nu al candorii și bunei-credințe a personajului invocat) cu APAREGIO GORJ S.A”.

Romanescu susţine, însă, că „principiul retroactivității efectelor nulității prevede clar că „…nulitatea produce efecte NU NUMAI PENTRU VIITOR, CI ȘI PENTRU TRECUT, adică efectele nulității se produc din chiar momentul încheierii actului juridic civil…””.

Comment here