Ultima Ora

18:46 Ministrul Virgil Popescu, discuţii cu directorii companiilor energetice

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Virgil Popescu i-a convocat, joi, pe directorii companiilor energetice la o rundă de consultări, în contextul în care Guvernul României pregăteşte angajarea răspunderii pentru abrogarea prevederilor OUG 114.

În cadrul întâlnirii cu directorii companiilor energetice au fost abordate subiecte legate de funcţionarea pieţelor de energie electrică şi gaze naturale, dar şi de legislaţia care reglementează sectorul energetic românesc, inclusiv OUG 114.

“Vreau să transmit un mesaj clar pentru toată lumea: numai împreună putem face faţă problemelor din energie şi numai împreună putem să ducem lucrurile mai departe”, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că guvernul va adopta, vineri, un proiect pentru a intra în calendarul de angajare a răspunderii privind modificarea Legilor Justiţiei şi a OUG 114.

„Eu am ca obiectiv ca, la şedinţa de vineri, să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea, să intrăm în calendarul de angajare a răspunderii. (…) OUG 114 este în curs de elaborare, mai necesită un mecanism de consultare a mediului de afaceri, a confederaţiilor sindicale, a partenerilor sociali, în special o consultare şi a unor entităţi publice, cum este Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie şi vom stabili momentul potrivit în care suntem pregătiţi să ne angajăm răspunderea, dar şi în privinţa abrogării prevederilor nocive ale dezastruoasei OUG 114, obiectivul nostru este să finalizăm cât mai curând proeictul de lege, astfel încât să putem să ne prezentăm în faţa Parlamentului”, a afirmat Ludovic Orban, joi.

Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei şi financiar bancar, dar că nu vor fi afectate prevederile din domeniul construcţiilor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here