Ultima Ora

18:46 Aparatură medicală din sponsorizări la Centrul de Transfuzii Târgu-Jiu

Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu va primi aparatură medicală nouă, graţie unor sponsorizări venite de la firme private, în valoare de 65.000 de lei.

Centrul va primi analizator de hematologie şi agitator de masă trombocitară cu incintă termostată. Primul aparat menționat nu există în dotarea centrului şi va permite efectuarea unui set complet de analize medicale, iar cel de-al doilea aparat îl va înlocui cel existent, care este foarte vechi. Acest aparat are rolul de a menţine trombocitele viabile timp de cinci zile.

„Celulele trombocitare au un rol deosebit de important şi asigură hemostaza, oprirea unei sângerări. Este folosit în tratamentele oncologice, hematologice şi intervenţiile chirurgicale. Avem un aparat vechi cu care lucrăm, care este depăşit moral şi fizic. Cel nou va avea o capacitate mai mare, de 60 de unităţi. Sperăm ca, într-o perioadă de o lună, aparatura să ajungă la centru şi să o punem în folosinţă. Am primit aceste sponsorizări cu ajutorul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Le mulţumim firmelor care ne-au ajutat“, a declarat Nicoleta Căluţoiu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here