Ultima Ora

18:45 Scandal în AUR. Simion, acuzat: „Beţia puterii i-a venit de hac!”

Este scandal în organizaţia AUR Alba, conform Adevărul. Preşedintele George Simion va fi prezent, luni, la Alba Iulia pentru a instala un nou preşedinte în locul deputatului Daniel Rusu.

Deputatul de Alba a anunţat că a luat hotărârea de a pleca din partid şi că, în următoarea perioadă, mai mulţi deputaţi şi chiar senatori vor părăsi AUR. Acesta a precizat că nu a cerut funcţii, ci au fost alte cerinţe pe care Simion nu le-a respectat. Deputatul de Alba îl acuză pe acesta de modalitate abuzivă şi dictatorială de conducere a partidului.

În replică, preşedintele AUR, George Simion, a spus că 12 deputaţi, printre care şi cel din Alba, au avut o serie de cerinţe printre care şi o garanţie scrisă că vor rămâne pe un loc eligibil de deputat şi la alegerile viitoare.  

„Ne-am strâns mâna încă de acum două săptămâni cu Gheorghe Daniel Rusu. Acesta m-a anunţat cu privire la intenţia sa de a forma un nou grup parlamentar, să rupă şi alţi parlamentari AUR, purtând negocieri şi cu cei de la Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), dar şi cu cei de la Partidul Alternativa Dreaptă. Noi ne opunem traiseismului politic şi credem că, dacă un parlamentar îşi părăseşte partidul, ar trebui să îşi piardă şi statutul de parlamentar”, a afirmat Simion.

 În ultimele zile, deputatul de Alba a avut mai multe postări pe pagina sa de Facebook, care au lăsat să se înţeleagă că între el şi preşedintele formaţiunii politice ar exista disensiuni.

”Aici eram cel mai bun pentru ei! Îmi ridicau osanale şi se mândreau cu mine în toată ţara! Ne puteţi număra pe degetele de la o mână! Eram primar, prieten şi tutore! Eram doar noi! Eram pe vremea când alţi băgători în seamă nici nu-l cunoşteau! Îl ajutam pentru că atunci credeam în el şi în lupta lui! Acuma totul s-a schimbat! Bani si interese! Aroganţă şi manipulare! Restul este un patriotism deşănţat de faţadă! Din păcate, George nu mai este acelaşi! Beţia puterii i-a venit de hac! Voi continua lupta pentru aceleaşi valori şi principii alături de toţi cei care se vor alătura mie!”, a notat Daniel Rusu, duminică, pe Facebook.

Comment here