Ultima Ora

18:45 Reacția SJU Târgu-Jiu la acuzațiile lui Tudor

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu a reacționat după ce consilierul municipal Adrian Tudor a acuzat că unitatea medicală nu are teste pentru gripă şi a criticat calitatea meniului pe care îl primesc pacienţii.

„Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu are în stoc 2.300 de teste rapide de gripă. Sunt testați pacienții suspecți de gripă care se prezintă în camerele de gardă și în Unitatea de Primiri Urgențe și care prezintă simptomatologie clinică conform definiției de caz din Metodologia de supraveghere integrate a infecțiilor respiratorii acute, a infecțiilor respiratorii acute compatibile cu gripa și a infecțiilor respiratorii acute severe pentru sezonul 2023-2024. Medicul este cel care decide dacă simptomele sunt cele din metodologie.

Săptămâna trecută, au fost sincope în aprovizionarea cu teste de gripă deoarece stocul furnizorului a fost zero și nu a putut livra comanda. În data de 25 ianuarie 2024, furnizorul a onorat comanda și a livrat Spitalului Județean 1000 de teste, care au fost distribuite în secții, camerele de gardă și Unitatea de Primiri Urgențe. Ieri, 31.01.2024 au mai fost livrate încă 2000 de teste rapide de gripă.

Considerăm tendențioase declarațiile domnului Adrian Tudor legate de calitatea hranei pe care o primesc pacienții internați în secțiile Spitalului Județean. Începând cu anul 2022, meniul bolnavilor Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost îmbunătățit, alocaţia de hrană fiind mărită așa cum prevede legislația în vigoare. În acest sens, exemplificăm meniul de care au beneficiat astăzi bolnavii oncologici: la micul dejun-cașcaval, șuncă porc, brânză, pâine, mușchi file și ceai; la prânz-ciorbă de zarzavat cu oase porc și fidea dreasă cu smântână și ou, mâncare de mazăre cui pulpă de porc; supliment-iaurt, banană și chec; la cină-pulpă pui inferioară cu paste și sos de tomate, ceai. Meniul este afișat și pe site-ul unității medicale. Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc.” a comunicat SJU Târgu-Jiu.

Comment here