Ultima Ora

18:45 Ce spune Iohannis despre vaccinul rusesc

România este parte din Uniunea Europeană și încheie contracte cu entități din UE privind un potențial vaccin anti-COVID-19, cel anunțat de Rusia neavând „nicio validare externă”, susține președintele Klaus Iohannis.

Precizarea șefului statului vine ca răspuns la o întrebare privind posibilitatea ca România să încheie un precontract pentru vaccinul din Rusia. Președintele Iohannis a reamintit că România a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

„Am discutat, azi la prânz, cu ministrul Sănătății. Este important pentru români să știe că, la acest moment, în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă, UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să beneficiem de vaccin. România e parte din acest efort și s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când un vaccin va fi disponibil în UE. Dar, la acest moment, nu există un vaccin aprobat în UE”, a spus șeful statului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here