Ultima Ora

18:44 Primarul Devei a donat plasmă după ce s-a vindecat de COVID-19

Deputatul Lucian Heiuş şi primarul municipiului Deva, Florin Oancea, care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, după ce s-au infectat cu coronavirus la o şedinţă de partid, la debutul pandemiei în România, au donat, sâmbătă, plasmă pentru pacienţii internaţi în spital, diagnosticaţi cu COVID – 19.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a postat pe pagina sa de socializare mai multe fotografii cu momentul donării de plasmă, afirmând totodată că ”este un sentiment extraordinar să putem ajuta oamenii care suferă în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor”.

”Am fost infectaţi cu virusul SARS-Cov2 şi ne-am vindecat. Organismul şi-a creat anticorpii împotriva noului coronavirus şi astăzi am putut să donăm plasmă, pentru a salva vieţi. E un sentiment extraordinar să putem ajuta oamenii care suferă în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor. Lor li se va face transfuzie cu plasma donată acum de noi şi aşa ei vor avea şansa de a-şi recăpăta sănătatea, de a scăpa de acestă grea încercare, de a se reîntoarce la o viaţă normală. Împreună, cu implicare, cu grijă şi cu dragoste pentru semenii noştri, vom învinge! Să fiţi siguri de asta!”, a scris Oancea pe Facebook.

Primul aparat de plasmafereză din judeţul Hunedoara este funcţional, începând de joi, la Centrul de Transfuzie Judeţean Hunedoara. Laboratorul unde este instalat aparatul medical se află la ”Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu” – Hunedoara a cărui conducere a asigurat spaţiul necesar şi administrarea laboratorului. Aparatul medical a fost donat de compania Besamex care, în urma unui acord încheiat cu Ministerul Sănătăţii, donează astfel de aparate medicale şi altor spitale din ţară. Plasmafereza reprezintă o tehnică transfuzională, care permite prelevarea doar a plasmei de la un donator de sânge. Plasma serveşte apoi la tratarea bolilor, fie ca atare, fie purificată.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here