Ultima Ora

18:43 Tensiuni la Aninoasa. Deputat: Oamenii sunt disperați, au amenințat că-si dau foc în fața primăriei

Deputatul USR Radu Miruță a fost prezent, duminică, în comuna Aninoasa. Parlamentarul acuză că primarul PSD Ilie Petroi ar fi comis un abuz după inundațiile din luna mai. Mai exact, ar fi întocmit o listă cu persoanele care trebuiau să primească despăgubiri de la guvern „în funcție de cei care-l votează sau nu”.

„Anul ăsta în luna mai, gospodăriile din Aninoasa, în special cele din satul Groșerea au fost inundate după un debit catastrofal. Primarul este prin lege șeful comitetului local pentru situații de urgențe. El a făcut o listă cu cei care să primească despăgubiri de la Guvern… câte 2500 RON fiecare. Doar că… nu a făcut lista după cum au fost inundate gospodăriile, ci după cine îl votează și cine îi este potrivnic. Astfel, s-a ajuns la un penibil fantastic: adresele de la numerele 55 și 57 au primit despăgubiri, dar 56 și 57A, adică fix cele intercalate, nu au primit chiar dacă au fost chiar mai afectate. Situația se repetă pe toată linia de case inundate. Treabă tipic PSD-istă… banii-s la ei, dreptatea-i pentru fraieri. Oamenii sunt disperați, au amenințat că-si dau foc în fața primăriei” spune Radu Miruță.

Deputatul a anunțat că va face demersuri la guvern pentru acordarea de despăgubiri familiilor afectate de inundații, dar nedreptățite.

Comment here