Ultima Ora

18:39 După inundaţii, Germania luptă cu munţii de gunoaie

Cele mai devastatoare inundaţii cu care s-a confruntat Germania, în ultimii 60 de ani, au creat munţi de gunoaie, de la frigidere şi până la maşini distruse, care s-au adunat pe marginea drumurilor şi la gropile de gunoi improvizate, iar curăţarea ar putea dura mai multe săptămâni, în condiţiile în care autorităţile locale au cerut ajutorul voluntarilor, transmite Reuters.

În mijlocul mirosului înţepător şi al fricii de infecţie, ţara care a lansat sistemul modern de gestionare a deşeurilor se luptă cu zeci de mii de tone de deşeuri răspândite de-a lungul oraşelor şi satelor din vest, după inundaţiile devastatoare care au provocat decesul a 180 de persoane. La o săptămână după inundaţii, o mare parte a gunoaielor a fost strânsă în grămezi, astfel încât să se poate circula pe străzi, sau să se poată transporta spre gropi de gunoi improvizate.

Germania este ţara care a lansat sistemul modern de gestionare a deşeurilor, în anii 70, prin introducerea conceptului de selectare a gunoaielor care merg spre reciclare, incinerare sau groapă de gunoi. Însă, cantitatea fără precedent de gunoi este mult mai mare decât poate face faţă industria de gestionare a deşeurilor. Firmele de construcţii şi fermierii au dat o mână de ajutor la transportarea deşeurilor însă, în condiţiile în care facilităţile de depozitare sunt pline, trebuie găsite gropi de gunoi temporare.

Oraşul Koln, cel mai mare oraş din Renania de Nord-Westfalia, cu o populaţie de peste un milion de locuitori, a lansat un apel pe Facebook pentru a ajuta la curăţarea unor cantităţi de gunoaie de neimaginat: “Districtele şi gospodăriile afectate au nevoie urgent de sprijin pentru a face faţă acestei sarcini, în condiţiile în care infrastructura noastră existentă este deja epuizată”.

Comment here