Ultima Ora

18:36 Vor candidaţi comuni la preşedinţia CJ și primăriile de municipii reşedinţă de judeţ

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, spune că încă nu au fost stabilite detaliile unor eventuale candidaturi comune, ale partidelor care formează Dreapta Unită, la alegerile locale.

„Încă nu am discutat detalii. Sigur că am discutat, de principiu, să ne unim peste tot unde este benefic să ne unim forţele şi la locale, dar încă nu am stabilit, practic, o procedură foarte clară, un mecanism foarte clar şi cum exact ne vom uni aceste forţe. Eu vă spun de acum că punctul meu de vedere este foarte clar: noi trebuie să privim din perspectiva calităţii echipelor pe care le avem în fiecare organizaţie judeţeană şi în fiecare organizaţie locală”, a afirmat Ludovic Orban, răspunzând unei întrebări, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.

Fostul premier a afirmat că partidul pe care îl conduce are candidaţi pentru funcţia de primar în peste 700 de localităţi. 

„În mod evident, dorim ca orice colaborare să se desfăşoare pe baza unei evaluări obiective a calităţii şi mai ales a şanselor de a câştiga alegeri a fiecărui candidat şi a fiecărei echipe din partea fiecărui partid. Sigur că, cel mai probabil, susţinem ideea de a avea candidaţi comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean, la primăria municipiu reşedinţă de judeţ, unde vor fi bătălii politice extrem de grele în care ne confruntăm cu formaţiuni politice. În rest, din punctul meu de vedere trebuie lăsat la nivelul organizaţiilor locale să decidă care este cea mai bună formă de a  participa, mă refer la localităţi altele decât municipiile, să aibă libertatea de a decide care e cea mai eficientă formă de a participa în alegeri. (…) Dacă vor să meargă pe liste separate, acest lucru va trebui reglementat, se face un pact de neagresiune, de colaborare în Consiliul Local (…) Dar, încă nu e ceva foarte clar stabilit. Realitatea este că, ne-am trezit într-un weekend, că de unde vineri era clar că nu se mai fac alegeri comasate, într-un weekend, în urma, probabil, efectului aerului de la Cotroceni, care e mai în deal un pic, în Dealu Spirii, în urma efectelor aerului rarefiat de la Cotroceni asupra lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă ne-am trezit că se comasează nişte alegeri, nedemocratic şi neconstituţional”, a adăugat Orban.

Comment here