Ultima Ora

18:36 Eșec al PSD în parlament. Moţiunea de cenzură nu a mai fost dezbătută

PSD nu a reușit să adune, în sala de ședință a parlamentului, suficienți senatori și deputați astfel încât moțiunea de cenzură pe care a inițiat-o să fie dezbătută și votată.

Șansele ca lista de prezență să fie completă au fost mici încă de la începutul ședinței. Cu doar 170 de parlamentari care au răspuns la apel, ședința a fost suspendată pentru o oră. Aceasta a fost reluată cu un apel nominal, însă numărul parlamentarilor a fost de doar 226, insuficienți pentru dezbatere și vot.

„A fost o strategie de a nu se face cvorum. A fost o strategie a PNL. În acest moment, PSD nu are 233 de voturi, am încercat să creăm o majoritate. (..) În două zile vom lua o decizie”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la final.

Întrabat ce s-a întâmplat cu cele 250 de voturi pe care spunea săptămâna trecută că le va aduna la moţiunea de cenzură, Ciolacu a spus: “Astăzi nu au fost. După cum aţi văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moţiune. A fost o strategie a PNL, e evident. Eu v-am spus că. dacă se va da vot pe moţiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune”.

​PSD a inițiat moțiunea de cenzură “Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Pentru a fi adoptată, iar guvernul demis, ea trebuia votată de cel puțin 233 de parlamentari. În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar PNL, USR, PMP și UDMR au anunțat că nu asigură cvorumul și nu participă la vot. De asemenea, cei 17 deputați ai minorităților au lipsit.

Din tabăra PSD au lipsit 5 parlamentari, Marcel Ciolacu anunțând că va propune excluderea acestora din partid.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here