Ultima Ora

18:36 Acțiune de refacere a marcajelor turistice din Masivul Parâng

Salvamontiştii au derulat o acțiune de refacere a marcajelor turistice din Masivul Parâng, cu plecare din Radoşi și Crasna către vârful Parângul Mare.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Salvatorilor Montani Gorj, printr-un proiect finanțat din bugetul Consiliului Județean Gorj pe anul 2024 și a beneficiat de sprijinul Salvamont Gorj și al unui inimos grup de voluntari din intreaga ţară. Salvamontiștii au folosit, pentru realizarea marcajelelor turistice, în premieră naţională, vopsea foto luminescentă, care să asigure sprijin turiștilor și pentru orientarea pe timp de noapte.

„Vopseaua pentru aceste prime teste a fost oferită de catre S.C. TOPICROLL S.R.L., unic importator si distribuitor în România a produselor LUMINOKROM, www.luminokrom.com și are o largă aplicabilitate în vopsirea marcajelor rutiere, a pistelor pentru biciclişti sau pentru pietoni. Mulțumim pentru sprijinul acordat de către Spafy Magazin Materiale de Construcții. În combinație cu elementele reflectorizante se reușește, astfel, folosirea tuturor elementelor posibile, care pot oferi un sprijin în orientarea dupa marcaj și pe timp de noapte” transmite Salvamont România.