Ultima Ora

18:34 A murit o îndrăgită SOLISTĂ

Ileana Bacîtea, fostă solistă a Ansamblului Artistic „Doina Gorjului“, s-a stins din viaţă marţi, 4 decembrie. Teribila veste a fost anunţată de interpreta Natalia Gorjeanu: „Cu durere în suflet anunţ trecerea în nefiinţă a dragei mele prietene şi colege Ileana Bacîtea“.

Regretata artistă a cântat de la vârsta de 15 ani şi s-a angajat la Ansamblul artistic „Doina Gorjului“ la vârsta de 20 de ani. A rămas alături de acest ansamblu şi în momentele dificile, astfel că a cântat mult timp fără să fie plătită.

„În perioada anilor ’90 erau mari probleme, dar n-am ţinut cont de propuneri şi am rămas alături de o mână de oameni cu care am şi salvat ansamblul de la desfiinţare. Neavând fonduri, o perioadă mare de timp, cântam fără a fi plătiţi şi aşa am reuşit să-l menţinem în viaţă. În cântecul meu se regăsesc perle ale folclorului. Am preluat piese de muzică populară de la mari artişti: Filofteia Lăcătuşu, Maria Apostol, Maria Lătăreţu, pentru că am vrut să duc mai departe folclorul tradiţional. Aceste renumite şi neuitate soliste trăiesc prin noi şi cântecele noastre“, povestea Ileana Bacîtea, într-un interviu pentru Adevărul.

Colegii, prietenii și toți cei care au îndrăgit-o, pot să își ia rămas bun de la Ileana Bacîtea vineri, 6 decembrie, când va avea loc înmormântarea în satul natal Comanda, din Mehedinți.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here