Ultima Ora

18:32 Uniunea Europeană ar putea renunţa la vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson

Uniunea Europeană vrea să ia măsuri după apariţia cazurilor de tromboză apărute la persoanele vaccinate cu serurile de la AstraZeneca şi Johnson&Johnson, notează Le Figaro.

În acest context, ministrul Industriei din Franţa a spus că cele 27 de ţări ale blocului comunitar ar putera renunţa la cele două vaccinuri anul viitor, utilizându-le doar pe cele produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna. Aceasta este cea mai mare probabilitate, a afirmat Agnès Pannier-Runacher, confirmând informaţiile publicate în mass-media italiană. Discuţiile privind noile contracte pentru anul viitor nu au fost iniţiate cu Johnson&Johnson şi AstraZeneca, ci doar cu companiile americane şi cea germană, a adăugat ministrul.

Astfel, Uniunea Europeană ar putea utiliza doar vaccinurile ARN mesager, care „funcţionează foarte bine” şi au puţine efecte secundare. Alte seruri produse de Sanofi şi Novavax ar trebui să apară în lunile următoare.

Danemarca este prima ţară din Europa care a renunţat definitiv la vaccinul AstraZeneca din cauza cazurilor de cheaguri de sânge. De asemenea, compania Johnson&Johnson a anunţat că va suspenda deocamdată implementarea serului său în Europa, după ce SUA a renunţat, momentan, la utilizarea acestuia. 

Comment here