Ultima Ora

18:29 Trei noi handbaliste în echipa lui Andrieş

CSM Târgu-Jiu se întârește pentru a ataca promovarea în Liga Florilor. Începutul anului aduce noi transferuri la echipa antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache.

  • Francesca Argyelan este noua extremă stânga de la CSM Târgu-Jiu. Handbalista, în vârstă de 21 de ani, vine de la Minaur Baia Mare.

Francesca Argyelan și-a început cariera handbalistică în 2009 la CS Seini, unde a stat până în 2014. A trecut la CS Marta Baia Mare, echipă la care și-a încheiat junioratul. La nivel juvenil, Francesca și-a trecut în palmares titlul de vicecampioană națională cu CS Marta Baia Mare, în 2018. În același an, Francesca a trecut la Minaur Baia Mare, echipă la care și-a făcut debutul la nivel de senioare și cu care a reușit promovarea în prima Ligă.

  • Pivotul Diana Ana Maria Șamanț a semnat cu gruparea gorjeană.

Jucătoarea, născută pe 31 august 2001, a început să deprindă tainele handbalului la LPS Banatul Timișoara, unde a și obținut primele performanțe din cariera ei, aur și argint la olimpiadele școlare. În 2017 s-a transferat la CS Marta Baia Mare, iar un an mai târziu a obținut titlul de vicecampioană națională cu echipa de junioare de la Marta Baia Mare. A făcut pasul către senioare la CS Gloria 2018 Bistrita-Năsăud, echipă cu care a ajuns în sferturile de finală ale Cupei EHF. Diana Șamanț a trecut, apoi, pe la U Cluj Napoca și CS Crișul Chisineu Cris, echipă de la care a venit la CSM Târgu-Jiu.

  • Anna Ivanenko este noul centru al echipei gorjene. Handbalista, de 21 de ani, trecută pe la Minaur Baia Mare, vine de la CS Crișul Chișineu Cris.

Formată la școala de handbal CS Marta Baia Mare, Anna Ivanenko a făcut pasul la senioare la Minaur Baia Mare. În vara anului trecut, Anna a semnat cu CS Crișul Chișineu Cris, dar din dorința de a ajunge în Liga Florilor a ales echipa din Târgu-Jiu, care are ca obiectiv promovarea pe prima scenă a handbalului feminin din România.

Comment here