Ultima Ora

18:28 Pichetează sediul Ministerului Muncii. Ce nemulțumiri au

Sindicatul Național Sport și Tineret a anunțat că va picheta, marţi, Ministerul Muncii. Acţiunea vine în contextul unui protest care durează deja de o lună. Sindicaliștii cer majorarea salariilor cu 25% și rezolvarea unor probleme „persistente”, precum munca neplătită de după program și din zilele de weekend.

Mitingul de marți va începe la ora 12:00, la Agenția Națională pentru Sport (ANS), și va fi urmat de un marș către Ministerul Muncii. Sindicatul atrage atenția asupra „lipsei de transparență privind descentralizarea și reorganizarea subordonatelor ANS”, incertitudinilor privind locurile de muncă din domeniu, deficitului de angajați și asupra condițiilor „mizere de muncă din majoritatea unităților subordonate”, se arată într-un comunicat.

Sindicaliștii le cer decidenților de la Muncă să susțină o intervenție legislativă pentru ca Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și ANS să susțină o majorare salarială de 25%. Reprezentanții lucrătorilor spun că beneficiarii unei astfel de măsuri ar fi angajații din cluburile sportive municipale, din direcțiile județene, din federațiile sportive naționale și din complexurile sportive din țară, printre altele.